Рус Укр Eng Tür

Статті

Оренда в Києві комунального майна

комунальна власністьКиїв є одним з головних бізнес-центрів країни, в якому зареєстровано близько 80% усіх підприємців України. Саме в Києві розміщені центральні органи виконавчої влади, які реєструють підприємців, а також знаходиться більшість туристичних визначних пам'яток країни.

У Києві існує безліч нових нежитлових будівель, в яких можна взяти в оренду офіс. Але якщо ваш бізнес пов'язаний з безпосередньою торгівлею, виробництвом або наданням побутових послуг, то знайти відповідне приміщення за прийнятною ціною практично неможливо.

На щастя, існує багато об'єктів у комунальній власності, передача якої суб'єктам малого бізнесу в оренду, у зв'язку з світовою економічною кризою придбала новий імпульс. Київською міською радою затверджено Положення про оренду комунальної власності в місті Києві (рішення № 34/6250 від 22.09.2011). Детально ознайомитися з даним рішенням можна на офіційному сайті Київської міської ради та на сайті Головного управління комунальної власності міста Києва.

Відповідно до даного Положення орендодавцями майна комунальної власності виступають Головне управління комунальної власності міста Києва та районні державні адміністрації. Головне управління комунальної власності знаходиться на вулиці Хрещатик, № 10, а районні адміністрації знаходяться на території десяти районів міста Києва.

Переліки вільних приміщень публікуються на сайтах районних адміністрацій, а також на сайті Головного управління комунальної власності міста Києва. Крім того, переліки вільних приміщень, які можна взяти в оренду, публікуються в засобах масової інформації. Головне управління, наприклад, публікує переліки вільних приміщень, які можна взяти в оренду, на сторінках газети «Хрещатик» у розділі рекламних оголошень.

Якщо вас зацікавив один або декілька об'єктів, опублікованих на сайті або в газеті, то вам необхідно зібрати на кожен об'єкт документи у відповідності зі списком, зазначеним у додатку 2 до Положення. Готовий пакет документів необхідно направити орендодавцю. Краще відвезти особисто або відправити листом з повідомленням.

Якщо ви фізична особа, то вам необхідно зареєструватися як суб'єкт підприємницької діяльності, якщо ви ще не є таким.

Найважче серед документів зробити звіт про оцінку нерухомого майна.

Для проведення оцінки необхідно звернутися до підприємства, за яким закріплений об'єкт оренди, та отримати дозвіл на проведення оцінки. У листі необхідно обов'язково вказати джерело, з якого ви дізналися про те, що приміщення можна взяти в оренду. Звертатися найкраще офіційним листом з повідомленням. Тоді протягом 30 днів вам буде направлений відповідь на ваш запит.LX.ua будинок

Після отримання дозволу необхідно знайти оцінювача, який має відповідний сертифікат і може провести ринкову оцінку нежитлового приміщення. Вартість послуг оцінювача залежить від терміну виконання оцінки, її якості і статусу фірми. Ціна надання послуг варіюється від 700 до 2700 гривень. Верхня межа ціни, є максимальною і визначається фондом держмайна, який відповідає за сертифікацію оцінювачів.

Підготовка звіту про оцінку триває близько одного робочого тижня, в залежності від завантаженості оцінювача.

Підготовлений звіт про оцінку необхідно направити з іншими документами орендодавцеві для проведення вивчення попиту на об'єкт оренди. Слід зазначити, що вивчення попиту передує рецензування звіту про оцінку. У разі відповідності звіту державному стандарту, підписаний висновок про вартість приміщення буде направлений комунальному підприємству, за яким закріплено майно, для розрахунку орендної плати за перший місяць оренди.

Орендна плата, до речі, визначається призначенням приміщення і ліквідністю способу його використання. Наприклад, якщо для офісу річна орендна плата встановлюється у розмірі 15% від ринкової вартості приміщення, то річна орендна плата приміщення для надання побутових послуг складе 5% від ринкової вартості.

Після розрахунку орендної плати, орендодавець повинен опублікувати на веб-порталі Київської міської влади та в друкованих засобах масової інформації оголошення про намір передати об'єкт комунальної власності в оренду. Протягом наступних 10 робочих днів після публікації оголошення орендодавець реєструє заявки від інших претендентів на право оренди об'єкта комунальної власності.

Якщо крім вас на об'єкт претендують інші приватні особи, то орендодавець оголосить конкурс на отримання права оренди. Причому рішення про проведення конкурсу приймає Київська міська рада. Переможець визначається на засіданні конкурсної комісії після публікації оголошення та збору документів від претендентів шляхом порівняння запропонованих претендентами умов оренди та розміру орендної плати. Переможцем оголошується претендент, який запропонував найкращі умови оренди і найбільшу орендну плату. Обов'язковою умовою при укладенні договору оренди буде компенсація переможцем конкурсу вартості проведення оцінки.

Але якщо крім вас об'єкт нікого не зацікавив, то ви як єдиний претендент можете укласти договір оренди після затвердження результату вивчення попиту відповідним рішенням Київської міської ради на строк, який був вказаний в оголошенні.

У додатку 11 до Положення наведено текст типового договору оренди, який укладається з орендарями комунальної власності.

На жаль, процес отримання приміщення в оренду не стільки складний, скільки довгостроковий. Причому, більшу частину часу витрачатися на розгляд Київською міською радою проекту рішення про затвердження результатів вивчення попиту. Але й приміщення здається в оренду на 3 роки з дати укладання договору.

Незважаючи на довгий процес, що передує укладенню договору, серед об'єктів комунальної власності ще дуже багато привабливих для ведення бізнесу об'єктів, як на території виробничих баз, так і на території соціальних закладів (лікарень, шкіл, театрів і кінотеатрів).

Варто відзначити і той факт, що можливість викупу приміщень комунальної власності, робить такі об'єкти досить привабливими для багатьох суб'єктів малого бізнесу.

Відпочинок в Алушті

Місто Алушта заворожує всіх туристів, які приїхали на відпочинок до Криму, своїми красотами і зручним місцезнаходженням. Велика Алушта простягнулася вздовж берега Криму з півдня на 49 кілометрів на захід від селища Партеніт до селища Привітне зі сходу. Це найдоступніший район, сюди без проблем їздить будь-який транспорт - можна дістатися на велосипеді, верхи на коні, можна дійти пішки.

Зручне розташування Алушти, по краях якої стоять Кримські гори - все це створює помірно-вологий клімат і захищає Алушту від холодних вітрів. Влітку тут постійно гуляють бризи: удень цілюще кримське повітря з моря непомітно лікує приїжджих і жителів цього чудового місця, а вечорами долина наповнюється прохолодним чистим повітрям з ароматом гірських трав і лісів. Пляж в Алушті з гальки, який поділений хвилерізами на сектори. Там стоять тіньові навіси, лежаки і взагалі все, що потрібно для відпочинку на морі. У пансіонатів і санаторіїв Алушти є свої власні пляжі для відпочиваючих. Пляжі Алушти умовно поділяють на зони: східна набережна, де крім пляжів є ще й тенісні корти зі спортивними майданчиками; в центрі міста міські пляжі і західна набережна, яка непомітно переходить в Професорський куточок - це курортний район Алушти. Східна набережна закінчується нудистським пляжем, за яким відразу ж починається містечко курортних елінгів. По всій західній набережній знаходяться кафе, елітні готелі, міні-готелі і пансіонати Алушти. Є в Алушті і свій аквапарк.

Приїхати до Алушти можна в будь-який час року, багато пансіонати і санаторії тут пропонують своїм гостям лікувальні та оздоровчі програми, а також можливість відвідати криті басейни і СПА-комплекси. Природно, найбільше сюди приїжджають відпочивати саме влітку. Тривалість купального сезону триває з кінця травня до початку жовтня. Іноді «оксамитовий» сезон закінчується тільки в листопаді. Восени відпочинок тут корисний для оздоровлення всього організму. Прогулянки уздовж берега під час штормів позитивно діють на ендокринну та дихальну систему. Це природне заповнення нестачі йоду і інших важливих елементів. Взимку готелі тут на вихідних переповнені туристами з великих міст Росії та України, а пансіонати з базами відпочинку зайняті спортсменами, які тренуються і влаштовують спортивні збори в Алушті.

Екскурсійні фірми Алушти завжди запропонують вам екскурсію по Криму на будь-який смак. Для любителів прогулюватися по морю доступні морські прогулянки уздовж мальовничого берега Криму, де ще можна порибалити або покупатися у відкритому морі. Доступно безліч видів активного відпочинку: катання на квадроциклах та джипах, прогулянки верхи на коні в горах демедж, відпочинок на озері Парагильмен, водні мотоцикли, дайвінг, катамарани і багато іншого. Також бажаючі можуть записатися на пізнавальні екскурсії по палацах, музеях і парках.

Щоб Ваш відпочинок пройшов вдало рекомендуємо винайняти квартири подобово в Алушті. На нашому сайті рекламуються варіанти апартаментів у різних куточках міста самими господарями. Вдалого Вам відпочинку та приємних вражень!

Пейзажна алея в Києві

Пейзажна алея КиївВсім відомо, що кращого міста, ніж Київ, навряд чи можна ще знайти в Україні. Прекрасні природні пейзажі, дивовижна архітектура, історичні пам'ятники, багатовікова історія, маса величних храмів, величезна кількість парків і скверів і ще купа всього цікавого привертає увагу не тільки гостей цього мегаполісу, але і самих киян. Це говорить про те, що Київ справді унікальне і незвичайне місто, надить до себе тисячі й тисячі любителів чогось прекрасного і незвичайно захоплюючого.

Напевно, кожного туриста, який тільки що прибув до Києва, мучить одне і те ж питання - «Куди піти, щоб отримати неймовірне задоволення?». І це цілком нормально, так як даному місту дійсно є, що показати. Однією з найпопулярніших визначних пам'яток, про які ми сьогодні поговоримо, є унікальна «Пейзажна алея».

В нинішній час це містечко користується величезною популярністю, як у гостей Києва, так і самого місцевого населення. Ця алея володіє якоюсь казковою магією і неймовірно позитивною атмосферою, про що відкликається практично кожен її відвідувач. Безліч корінних жителів Києва в момент поганого настрою чи депресії спеціально приходять сюди, щоб трішки розвіятися і підвищити рівень свого внутрішнього стану. Пейзажна алея Київ Зайчик

Щоб відвідати дану пам'ятку столиці, необхідно вийти з досить гучної Великій Житомирській, і пройти в бік урочищ Гончара, Дегтяр і Кожум'яки. Потім вашому погляду відкриється мальовничий вид, від якого ви будете просто в захваті (звичайно ж, в хорошому сенсі слова). Величезна кількість киян люблять проводити час на тихій і спокійній горі Поскотінке, де в позаминулому сторіччі випасали худобу.

Пейзажна алея була прокладена десь в 1980 роках, проект якої зробив дуже здібний архітектор Авраам Мілецький. Алея пролягає по оборонних лініях споруд п'ятих-восьмих століть. Метою споруди Пейзажної алеї є можливість огляду мандрівниками видів річки Дніпра та Подолу з висоти Верхнього міста (історичного).

Дана пам'ятка повинна була бути частиною комплексу архітектурно-історичного заповідника, який називався б «Стародавній Київ». Цей заповідник повинен був складатися з територій історичних градів, які раніше становили Київ. Автори ідеї хотіли організувати: Історичний музей, Археологічний музей під відкритим небом, реконструкцію стародавньої вулиці столиці - Андріївський узвіз, Музей народних ремесел та містобудування дев'ятнадцятого століття, будівлі і музей Інституту археології АН УРСР та інше. Але на превеликий жаль, з усього величезного проекту вдалося реалізувати тільки Пейзажну алею. Але, не дивлячись на це, дана Київська пам'ятка дуже сильно вражає своїх гостей невимовними видами, які чудово відкриваються з неї.

У 2009 році на цій алеї був спроектований і втілений в реальність дитячий сквер з величезними котами і лавочками. Тут були встановлені фонтани у вигляді зебр і слоників. Також, була викладена мозаїка тридцятиметрової кішки-стоноги, побудовані лавочки у вигляді ворони, кішки і кролика. Благоустроєм цього скверу, де колись був пустир, ретельно займався знаменитий столичний скульптор Костянтин Скретуцький, який дуже догодив всьому молодшому населенню нашої країни.

Одним словом, якщо ви зняли квартири подобово в Києві і ще досі не наважилися, куди піти і чим зайнятися в цьому казково гарному місті, то Пейзажна алея - завжди буде до ваших послуг. Тут ви отримаєте стільки позитивних емоцій, що їх вам буде вистачати практично на все життя.

Інформація про місто Чернівці, Україні

Українському місті Чернівці, України, організований журналом Фокус на початку списку був вибір найбільш придатними для життя міста. Насправді, з більш ніж Çernovt'si заслуговують рейтингу теплі, безпечні і чисті вулиці, архітектури та історії з людьми. Скажіть, що перлина Україні ileÇernovtsi вузькими брукованими вуличками.Досяг приблизно 4,5-5 години на машині 481 км від Києва, в місті є також havalanıda. Необхідно відвідати для всіх відвідувачів прийти на мирне врегулювання. Львів Україну, ви будете почувати себе Румунії чи Avrupa'daymış Чернівці малого і приємне місце.Розміщення дуже рясні, ніж варіант yineÇernovtsi'de готелів та оренди квартир dairelerolabildigince olanÇernovtsi'de позначається в дуже різноманітна. Київ кафе, барів і ресторанів, ніж економіка буквально приносить відчуття витрачати гроші на людей.В найкрасивіших творів архітектури в Західній Україні, де багато хто з цих маленьких перемогу bitirmemekle Відні екскурсію в Україну. Хости протягом історії багатьох культур і цивілізацій, Чернівцях турецький, польський, румунський, і української культури, в поєднанні з Австро-Угорщиною і Росією виникли в результаті такої цивілізації, в поєднанні з багатством історії архітектури і мистецтва, місто, яке чарує око.Будуть відвідування всіх історичних і архітектурних стилів, побудована в драматичному Tiyatro'su Варки Neobarok деякі з них, Центрального залізничного вокзалу, Старого мерії і музей образотворчих мистецтв консула, а також, можливо, найкрасивіша будівля в Україну, яка є найбільш ексклюзивним римсько-візантійського архітектурного шедевра Главку стиль, розроблений чеським архітектором і 20 років будівництва, але bitirilebilmiş в 1882 році. Далмація і Буковині Чернівецький університет Метрополіса, і кампус сьогодні був побудований як місце проживання за межами будівлі прикрашені мотивами українського фольклору, символи видно, будівля вважається одним зі світових культурних спадщин ЮНЕСКО. Падіння османських султанів, молоді Осман перемогти так само, окрема функція Хотин замок вважається не було видно

Казантип 2012

Казантип - 31 липня 2012 р. - 15 серпня 2012

У 2012 році республіка Казантип відсвяткує своє 20-ти річчя.kazantip_festival

Місце проведення в селі Поповка, що недалеко від міста Євпаторія. Подобово квартира Казантип буде більш вигідним варіантом, ніж знімати номер в готелі.

Сам фестиваль пропонує своїм гостям зануритися в атмосферу безтурботності, розслабитися від повсякденного життя, одним словом відпочити від суєти і придбати нові знайомства. Республіка Z на танцполі Фаберже пройде тиждень живої музики Live on Mars. Цього року організатори обіцяють запросити улюблену групу Квентіна Тарантіно Bonaparte.

Програма Казантипа:
31 липня 2012 - Новорічні канікули
4 серпня 2012 - офіційне відкриття Казантипу 2012
11 серпня 2012 - закриття Казантипу 2012
12-15 серпня 2012 року - Марсіанська тиждень
12-19 серпня 2012 - Z-Gameskazantip_festival

Лайн-ап Казантипу 2012:

Main Stage: Тріумфальна площа порадує гостей балетом пана Барбо і виступом заморських віртуозів
Shit Palace: Туалетний-розважальний комплекс покаже саркастичне бачення нашого часу, що супроводжується польотами, провалами і танцями
Coliseum: Збори любителів електричної музики і швидких танців під керуванням пана Строганова
Ufo: Оркестр СПБ пожежної команди. Збори любителів драматичного мистецтва і дабстепа
Prostranstvo: Містичне збори під головуванням Демоса
Stone: Кімната сміху і танцювальні дуелі під музику віртуозних баяністів
H2O: Музична вистава за участю кордебалету.

Лайн-ап Live on Mars:

2 серпня - Bad Samurais, ElectroSoul Soundsystem
3 серпня - Tomato Jaws, Deepkey
4 серпня - Vinnie Who
5 серпня - Artemiev, Orange Strips
6 серпня - Bonaparte, ОбеДве
7 серпня - The Maneken, Killaflow
8 серпня - Uma MOT! V, TInavie
9 серпня - Auroraw, Terry Poison
10 серпня - ALAI OLI, W.K.?
11 серпня - Олег Вантаж, Guru Groove Foundation

З 1 травня стартувала реєстрація жовтих валіз, що дають право безкоштовне відвідування Республіки Z.

Вартість мультивізи на весь сезон Казантип 2012 1860 гривень, одноразовий вхід 800 гривень. Купити візу можна на офіційному сайті Казантипу kazantipa/viza Реєстрація триватиме до 25 липня включно. Далі вартість може бути вище.

Чотирьохденний відпочинок на День Конституції України

ukraineВ Україні День Конституції в цьому році випадає на четвер 28 червня 2012р., з такої нагоди було прийнято зробити вихідними днями 28-29 червня 2012р. (четвер-п'ятниця) і вихідні 30 червня-1 липня 2012р. (субота-неділя).

Виходить всього чотири дні вихідних.

А робочий день 29 червня перенесено на 7 липня 2012р. (субота).

В Україні масовий приплив туристів на ЄВРО2012


З початком футбольного чемпіонату Євро-2012 в Україна щодня приїжджають 300 000 туристів, за аналогічний період попереднього року ця цифра склала 200-210 тисяч туристів в день. Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр України - Міністр інфраструктури Борис Колесніков на прес-конференції в Києві, 12 червня.

У всіх аеропортах після першого туру спостерігається збільшення кількості заявок на прийом чартерних рейсів.

Також значним фактором того, що в Україну приїжджають туристи стало збільшення потоку автомобілів, які перетинають український кордон, на 55-60 тисяч за добу.

Нагадуємо, що футбольний чемпіонат Євро-2012 проводитиметься в двох країнах Україні та Польщі. В Україні проводяться футбольні матчі в містах: Київ, Харків, Донецьк та Львів.

На Хрещатику та Майдані Незалежності в Києві відкриється фанзона ЄВРО2012 огороджена 2х метровим парканом

Працювати фан-зона буде щодня з 12.00 до 01.00 до 2 липня, а значить всі матчі чемпіонату можна буде дивитися на великих відеоекранах.

На території фан-зони буде заборонено продавати алкогольні напої та цигарки. Дозволять тільки пиво в пластику. Зате можна буде ходити в туалет у всі заклади громадського харчування безкоштовно.Також в центрі міста встановлять 200 мобільних туалетів.

З 28 травня по 7 липня буде перекрито Хрещатик. Заборонять паркувати автомобілі на вулиці Богдана Хмельницького (від Хрещатика до Пушкінської) та на аналогічному ділянці Прорізній. Паркування тимчасово заборонять на вул.Архітектора Городецького (від вул. Заньковецької до Хрещатика). Для отримання перепустки необхідно звернутися до Головного управління транспорту та зв'язку КМДА Водовозова Євгенія Наумовича (вул. Леонтовича, 6, 3-й поверх, кабінет № 13, телефон для довідок +380-44-235-64-95).

Знаки, що дозволяють паркування на цих ділянках, накриють чохлами. Тротуар, що проходить уздовж фан-зони та прилеглої до Київської адміністрації, на час турніру перекриють - він буде відкритий тільки для організаторів фан-зони. Закриють також підземні переходи площі Незалежності та Хрещатику.

У дні  без матчів на сцені фан-зони будуть виступати зірки російського та українського шоу-бізнесу. В день гостей будуть розважати міні-футболом, боді-артом, флешмоб, інтерактивної віртуальною реальністю. В день закриття чемпіонату заплановано салют і світлове шоу.

Фан-зону захистять парканом висотою 2,2 м, але вхід на територію буде безкоштовним.Тільки за перебування в vip-зоні доведеться віддати близько 100-200 євро на день.Ціна залежить від програми і в дні концертів і ключових матчів буде више. Продавати квитки почнуть вже через два тижні в театральних касах міста. У vip-зоні розміститься ресторан, частина меню якого буде безкоштовною.

Україна та Туреччина: без віз та з обовязковою страховкою

Кабмін України та уряд Туреччини підписали угоду, яка скасовує візи, під час офіційного візиту президента Віктора Януковича в Анкару.

Безвізовий режим почне діяти з травня 2012 року, прогнозує посол України в Туреччині Сергій Корсунський. Зараз, нагадаємо, віза до Туреччини потрібна, хоча отримати її просто: прилетіти, дати паспорт і заплатити 30 доларів або 20 євро. До речі, Туреччина щороку приймає близько півмільйона туристів з України.

За новою угодою буде діяти безвізовий порядок в'їзду, виїзду, транзиту і перебування громадян Туреччини в Україну, а також громадян України - в Туреччині. Головна умова - термін безперервного перебування в іншій державі не повинен бути довше 30 днів, рахуючи від дати в'їзду. І, крім того, всього на території країни громадянин не повинен перебувати більше 90 днів з періоду в 180 днів, тобто приблизно три місяці з півроку.

Квартира подобово на ЄВРО 2012

Що краще - зняти маленьку кімнату в готелі або простору квартиру подобово?


Апартаменти подобово в Києві

Апартаменти подобово в Києві
Якщо Ви любите відчувати себе «як вдома» навіть в незнайомому місті; якщо любите, коли затишно, ввечері чекає тепла постіль, можна розслабитися і відпочити в домашній атмосфері - тоді пропозиції сайту добових апартаментів від власників LX.UA - саме для вас.
Ми допомагаємо зняти квартиру подобово в Києві з усіма перевагами номера в готелі, але без формальностей та бюрократії.
Оренда квартир подобово на короткий термін - від кількох днів до кількох тижнів - користується підвищеною популярністю. Самостійно зняти квартиру подобово складно, особливо приїжджим та іноземним гостям столиці. Але в цьому й немає потреби - ми вже знайшли вам підходяще житло для подобової оренди в Києві без комісійних і безпосередньо у власників.
Нa LX.UA представлені сотні квадратних метрів житла.
Католог квартир подобово в Києві від власників  містить десятки квартир, що чекають своїх орендарів.
Пропонована оренда квартир подобово в Києві надається на житло різного рівня - від середнього і бізнес-класу до елітної столичної житлової площі в центрі міста. У нас представлено як житло в новобудовах, так і в престижних будинках забудови минулих років.
За допомогою LX.UA ви можете зняти квартири подобово з однією, двома, трьома і великою кількістю кімнат самого різного метражу. Від площі квартири безпосередньо залежить кількість людей, яку вона може прийняти - від 1-4 чоловік для 2-кімнатних до 5 і більше осіб для квартир з кількістю кімнат більше трьох.
Оренда квартири на добу має на увазі, що житло повністю обставлено, обладнано і готово до в'їзду мешканців у будь-який момент.
Орендувавши квартири на добу в Києві, ви подаруєте собі незабутній комфорт. В апартаментах до ваших послуг:

  • комфортні меблі (від якісних гарнітурів до дизайнерської);
  • необхідна побутова та кухонна техніка (пральні машини, водонагрівачі, холодильники, кондиціонери, мікрохвильові печі та багато іншого);
  • електроніка (телевізори та домашні кінотеатри, медіа центри і так далі);
  • різні засоби комунікації (телефон, підключення до Інтернету, супутникове ТБ).

Апарт-готель, що воно таке?

Апарт-отель (или апартамент отель) – одна из новейших тенденций в гостиничном бизнесе, которая предлагает комфортные гостиничные номера в виде апартаментов. Сначала этот вид гостиничного бизнеса был распространен на пляжных курортах. Сейчас такие апарт-отели встречаются и в мегаполисах, так как предоставляют возможность довольно недорого и с комфортом переночевать или пожить путешественнику.

Ранее основными клиентами апарт-отелей являлись семьи с детьми. Так как удобство апартаментов намного выше, нежели в простых гостиничных номерах. Как правило, в апарт-отелях есть кухня для самостоятельного приготовления пищи. Девиз апарт-отелей: лучше жить, нежели останавливаться.

Апарт-отели выгодно отличаются от гостиниц тем, что предлагают нестандартные варианты для проживания: здесь можно пожить как одному человеку, семье с детьми, так и целой группе людей.

Чем же отличаются апарт-отели от аренды квартиры посуточно? А именно тем, что имеют схожесть с гостиницей. Во-первых, в апартотелях используется традиционная для обычных отелей схема бронирования номеров. Клиент всегда может заказать апартаменты, просто позвонив на ресепшн. Во-вторых постоялец апарт-отеля может получить расчет и заехать в любое удобное для него время.

Среди известных мировых брендов, которые предоставляют услуги апартотелей: французская сеть MaMaison (которая имеет свое представительство в России под названием MaMaison Pokrovka 5*); Senator Apartments City Center (представлен в Украине и странах СНГ); ТМ Staybridge Suites от гостиничной корпорации InterContinental Group, сеть апарт-отелей Adagio от Accor.